Chirurgie Orala

Chirurgia orala este necesara atunci cand interventiile stomatologice trebuie completate de operatii mai complexe

Chirurgia Orala

Rezectia apicala:

Prin aceasta procedura chirurgicala se sectioneaza un segment din varful radacinii dentare, se curata focarul infectiei, se efectueaza o obturatie retrograda si astfel nu mai este necesara extractia. In anumite cazuri, dupa o perioada pot aparea recidive.

Extractia dentara:

Aceasta procedura chirurgicala este reprezentata prin indepartarea unui dinte din cavitatea orala, sub influenta anestezicului si este utilizata in cazul in care dintele nu mai poate fi salvat sau in situatiile indicate de catre medicul ortodont.

Odontectomia:

Aceasta interventie chirurgicala este indicata in cazul in care un dinte (de obicei molar sau canin) este inclus la nivelul oaselor maxilare, iar imposibilitatea unei eruptii dentare produce anumite complicatii. Acest lucru atrage dupa sine extractia dentara pentru evitarea complicatiilor.

Descoperirea dintilor inclusi

In cazul in care un dinte este inclus si se doreste alinierea lui ortodontica pe arcada, acesta se descopera chirurgical si i se aplica un buton pentru a fi tractionat.

Chistectomia:

O procedura de indepartare a chisturilor impreuna cu peretele acestora. Netratate, acestea se maresc, ajungandu-se la complicatii.

Chirurgie parodontala:

Chirurgia parodontala se realizeaza pentru a indeparta tartrul, placa bacteriana si tesuturile moi si dure afectate ireversibil. Dupa aceasta curatare amanuntita si in profunzime se aplica tratamente regenerative si terapii laser pentru a grabi vindecarea.

Aditia osoasa:

Scopul cel mai frecvent al aditiei osoase este de a crea loc suficient pentru inserarea implanturilor dentare. Aceasta se realizeaza atunci cand exista o lipsa consistenta de volum osos. Se utilizeaza de asemenea si in chirurgia parodontala regenerativa.

Sinus lift:

Aceasta interventie vizeaza maxilarul superior, in zona premolarilor si molarilor. Materialul de aditie osoasa se adauga cu scopul de a crea o zona potrivita inserarii unui implant dentar.

Gingivoplastia:

Gingivoplastia reprezinta remodelarea tesutului gingival in scop estetic sau functional. Aceasta se realizeaza cu ajutorul laserului pentru o vindecare mai rapida.

Luni – Vineri

Contact